9 oktober 2021
14:00

Skellefteå FF

Bergnäsets AIK - Skellefteå FF 1-2

Vi startar matchen lojt och SFF sätter press på oss direkt. En press som ger resultat när man tar ledningen i minut 3. Vi jobbar oss in i matchen och tar över mer och mer ju längre halvleken går. Vi skapar några chanser men den farligaste chansen utöver målet skapar SFF efter ett inspel där Simon gör en jätteräddning på direktskottet. I andra halvlek tar vi tag i taktpinnen direkt och skapar en hel del chanser första 30 minuterna av halvleken där Barre är närmast med sitt tredje skott i BAIKtröjan (de två första gick i mål) som tyvärr tar i ribban efter en hörna. Det dröjer till minut 79 innan kvitteringen kommer genom Precious som kommer fri och rundar målvakten innan han snyggt placerar in bollen. Tyvärr dröjer det bara två minuter innan SFF sticker upp i ett anfall och deras forward blir nergjord i straffområdet med straff som följd. Inget att säga om straffen som de förvaltar på bästa sätt. Vi försöker forcera sista 10 men lyckas inte kvittera och matchen slutar 2-1 till SFF. Sammanfattningsvis kan man säga att det här är en match som vi ska vinna men en dålig start och några minuter i andra där vi slappnar av efter vår kvittering gör att ett försvarsstarkt SFF åker hem med alla tre poäng. Vi får ta lärdom av dagens insats och göra en bättre insats kommande helg när vi åker till Umeå för att möta serieledande TGFF.